تفاوت کمپرسور های اسکرو اویل فری و اسکرو اویل اینجکت در چیست ؟ – 1403
تفاوت کمپرسور های اسکرو اویل فری و اسکرو اویل اینجکت ؟
شاید برای شما هم این سوال مطرح شده باشید که تفاوت کمپرسور های اسکرو اویل فری و اسکرو اویل اینجکت در چیست و کاربرد این کمپرسور ها در کجا است ؟ با ما همراه باشید که در ادامه این مقاله به این سوال پاسخ دهیم .
کمپرسورهای اسکرو هوا از دو نوع طراحی مختلف تشکیل شدهاند:
- کمپرسور اسکرو اویل فری (Oil Free Compressor)
- کمپرسور اسکرو اویل اینجکت (Oil Injected Compressor)
امروزه و در صنایع و مشاغل مختلف از انواع کمپرسورها استفاده میشود و این سیستمها از کاربردیترین لوازم و ابزارهای صنعتی و غیر صنعتی به شمار میروند. کمپرسورها بر اساس پارامترها و فاکتورهای مختلفی تقسیمبندی میشوند که مهمترین آنها شامل فشار مکش، دهش و ظرفیت کمپرسور، سرعت، تعداد مراحل کار، نوع موتور محرک، پاشش روغن و نحوه روغنکاری، عملکرد و نحوه کار هستند. کمپرسورهای اسکرو از نظر عملکرد زیر مجموعه کمپرسورهای روتاری بوده که نوعی از کمپرسورهای جابجایی مثبت هستند.
این کمپرسورها میتوانند استفادههای صنعتی، غیر صنعتی و خانگی متعددی داشته باشند. کمپرسورهای اسکرو از نظر سیستم خنککنندگی به دو دسته کمپرسورهای بدون روغن و کمپرسورهای روغنی تقسیم میشوند که هرکدام دارای ویژگیها و قابلیتهای منحصربهفردی هستند و میتوانند کاربردهای متعددی داشته باشند. در ادامه این مطلب که به همت تیم محتوای وکیوم پارس تهیه شده است، به بررسی تفاوتهای کمپرسور اسکرو بدون روغن و روغنی پرداخته خواهد شد.
همچنین میتوانید در این مطلب با انواع کمپرسور های موجود آشنا شوید.
کمپرسور اسکرو اویل اینجکت ( روغنی ) چیست؟
کمپرسور اسکرو روغنی یا اویل اینجکت یکی از انواع کمپرسور هوا می باشد که از روغن برای خنک کردن هوای فشرده، روانکاری روتورها، روانکاری پوسته و ممانعت از برگشت فشار استفاده میکند. فشار خروجی از واحد هواساز در این نوع از کمپرسورها حداقل باید ۴ بار باشد تا بتواند روغن را به داخل هواسازی سیرکوله کند.
به صورت کلی عملکرد کمپرسورهای اسکرو به این شکل است که هوا از اطراف دستگاه وارد بخش هواساز که شامل دو روتور مارپیچی است میشود. این روتورها همیشه در حال چرخش هستند و میتوانند حجم هوای ورودی را به شدت کاهش بدهند و انرژی جنبشی آن را بالا ببرند و در نهایت آن را به مخزن ذخیره هوا انتقال دهند.
اجزای تشکیل دهنده کمپرسورهای اویل اینجکت
- فیلتر هوای ورودی
- آنلودر ( شیر تخلیه )
- واحد هوا ساز
- مسیر مخلوط هوا و روغن خروجی از واحد هواساز
- رسیور جداکننده روغن و هوا
- مینیموم ولو
- رادیاتور خنک کننده هوا
- رطوبت گیر
- رادیاتور خنک کننده روغن
- مسیر روغن برگشتی
- فیلتر روغن
- ورودی روغن برگشتی به واحد هواساز
مزایای استفاده از کمپرسور اسکرو اویل اینجکت
کمپرسور Oil Inject یا روغنی کاربردهای متعددی دارد و استفاده از آن میتواند مزیتهای متعددی داشته باشد که مهمترین آنها به شرح زیر است:
- روغنکاری بیرینگها در این نوع کمپرسور اسکرو بسیار راحت است.
- با توجه به وجود روغن در واحد هواساز، روتورها همیشه با روغن در تماس هستند.
- در ایرند به دلیل پر کردن حجمهای خالی از بازگشت هوا جلوگیری میشود.
- روتورها در این کمپرسورها در ابتدا و انتهای خود بهوسیله بدنه آببندی شدهاند.
- مقدار زیادی از گرمای نهان هوای فشرده جذب میشود و باعث میشود که دما و حرارت هوا کمتر شود.
- این کمپرسورها میزان سروصدای کمتری در مقایسه با کمپرسورهای پیستونی دارند.
- با توجه به وجود روغن بین قطعات از اصطکاک روتورها جلوگیری میشود.
کمپرسور پیستونی مزایا و معایب ( لینک بزودی )
کمپرسور اسکرو اویل فری ( بدون روغن ) چیست؟
کمپرسور هوای بدون روغن یا Oil Free دقیقاً عملکرد و کارکردی همانند کمپرسورهای اسکرو روغنی دارد و بزرگترین تفاوت آنها این است که این کمپرسور هوا از آب بهجای روغن برای خنک کردن قطعات استفاده میکند.
در این کمپرسور به جای روغن آب به محفظه تراکم تزریق میشود. این نوع از کمپرسورهای اسکرو با توجه به فشار کاری مورد نیاز میتوانند به دو شکل کمپرسور اسکرو بدون روغن یک مرحلهای و کمپرسور بدون روغن 2 مرحلهای تولید شوند. عدم وجود روغن در این کمپرسورها برای خنکسازی بخشهای مختلف کمپرسور باعث میشود که دمای هوای فشرده تولید شده بسیار بالا باشد و زمانی که به فشارهای بیشتر از 3 یا 4 بار نیاز باشد باید عملیات افزایش فشار از طریق دومرحلهای کردن هواساز انجام شود.
کمپرسور اسکرو اویل فری
اجزای تشکیل دهنده کمپرسورهای اویل فری
- آنلودر
- فیلتر هوا فیلتر سپراتور
- آنلودر ( شیر تخلیه )
- رادیاتور دو تیکه روغن و هوا
- الکترو فن
- PLC
- الکتروموتور
- واحد هواساز (ایرند)
- بلبرینگ
مزایای استفاده از کمپرسور اسکرو اویل فری
کمپرسورهای بدون روغن همانند کمپرسورهای روغنی دارای ویژگیها و قابلیتهای منحصربهفردی هستند که مهمترین آنها شامل موارد زیر هستند:
- این کمپرسورها هیچگونه آلودگی ایجاد نمیکنند و هوای فشرده شده کاملاً بدون روغن است.
- تقریباً میتوان تمامی گازهای مختلف را با این کمپرسور فشرده کرد.
- روتورهای این کمپرسورها سرعت بالاتری از روتور کمپرسور اسکرو روغنی دارند.
- دمای هوای فشرده شده در این کمپرسور بسیار زیاد است
- به مادهای مانند آب برای خنکسازی نیاز دارد.
- میزان صدای کمی تولید میکند و برای کاربردهای پزشکی و داروسازی مناسب است.
- امکان استفاده از مواد غیرفلزی در روتورهای کمپرسور
مهمترین تفاوتهای کمپرسور اسکرو روغنی و خشک
همانطور که گفته شد مهمترین و اصلیترین تفاوتهای کمپرسور اسکرو روغنی و بدون روغن در سیستم خنکسازی آنها است اما هر کدام از این کمپرسورها دارای ویژگیها، قابلیتها، مزایا و معایب خاص خود هستند. از جمله مهمترین تفاوتهای کمپرسورهای اسکرو بدون روغن و روغنی میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کمپرسور اسکرو روغنی از قدرت بالاتری برخوردارند و میتوانند ۱۰ تا ۲۵ فوت مکعب هوا در دقیقه را تولید کنند و برای صنایع بزرگ کاربرد دارند درحالیکه کمپرسور اسکرو بدون روغن قدرت کمتری دارد و حداکثر میتواند ۵ فوت مکعب هوا تولید نماید.
- کمپرسورهای اسکرو روغنی دارای فشار کاری بیشتری نسبت به کمپرسورهای اسکرو بدون روغن هستند.
- هزینه خرید اولیه کمپرسورهای اسکرو روغنی کمتر از کمپرسور بدون روغن است.
- طول عمر کمپرسور روغنی بسیار بیشتر از کمپرسورهای بدون روغن است چرا که روغن موجود در دستگاه باعث کاهش دمای قطعات مختلف و افزایش راندمان آنها و در نتیجه افزایش طول عمر آنها میشود.
- با توجه به آنکه کمپرسورهای روغنی دارای مخازن بزرگتری هستند معمولاً حجم بیشتری داشته و حملونقل آنها سختتر است به همین دلیل مناسب مشاغل کوچک نیستند.
- میتوان از کمپرسورهای روغنی در شرایط سخت و دماهای بالا استفاده کرد درحالیکه کمپرسورهای بدون روغن محدودیتهای متعددی در شرایط سخت دارند.
- کمپرسور هوای روغنی صدای کمتری نسبت به مدلهای بدون روغن تولید میکند.
- کمپرسورهای روغنی نیاز به رسیدگی و مراقبت بیشتری دارند و معمولاً هوای تولید شده توسط این دستگاه کیفیت کمتری دارد و ممکن است باعث آلودگی محیط نیز بشود.
- کمپرسور اسکرو بدون روغن زمان بیشتری برای انتقال هوای فشرده شده نیاز دارند درحالیکه کمپرسور روغنی سریعتر این کار را انجام خواهد داد.
جمعبندی نهایی
کمپرسورهای اسکرو از جمله کمپرسورهای روتاری و جابجایی مثبت هستند که میتوانند هم کاربردهای صنعتی و هم کاربردهای غیر صنعتی داشته باشند. این کمپرسورها بر اساس سیستم خنککنندگی به دو دسته کمپرسورهای روغنی و کمپرسورهای خشک تقسیم میشوند. مهمترین تفاوتهای کمپرسور اسکرو بدون روغن و روغنی در نوع سیستم خنککنندگی، میزان طول عمر، دمای هوای فشرده، قدرت و توان، نوع کاربردهای آنها است به نحوی که کمپرسور اسکرو روغنی برای مصارف صنعتی و کمپرسور بدون روغن برای مصارف نیمهصنعتی و خانگی استفاده میشود.
پیشنهاد: چنانچه قصد خرید کمپرسور دارید با انتخاب اطلس کاسپین، میتوانید بهترین و باکیفیتترین کمپرسور های اسکرو اویل فری و اسکرو اویل اینجکت مارک اطلس کوپکو و … را تهیه فرمایید. ، فروشگاه اینترنتی ما به آدرس : compressoryar.ir آماده خدمت رسانی به شما عزیزان است.
همچنین اگر در هر یک از مراحل خرید، با مشکل مواجه شدید، میتوانید با شماره های :
33357480 028
09122000264
09122000359
تماس بگیرید تا کارشناسان و متخصصان ما، به تمامی ابهامات و سوالات شما پاسخ دهند.
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.